Účinek selenu a vitaminu E na kvalitu masa telat v mléčném výkrmu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000093" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000093 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Účinek selenu a vitaminu E na kvalitu masa telat v mléčném výkrmu
Popis výsledku v původním jazyce
Byly porovnávány 3 skupiny telat v méčném výkrmu. U dvou pokusných skupin byl do mléčného nápoje přidán selen (0,5 mg na kg), u 2. navíc vitamin E (100 mg denně). Maso telat krmených přídavkem Se obsahovalo průkazně více Se a méně cholesterolu než maso telat kontrolní skupiny. Koncentrace Se v játrech a ledvinách nebyla doplňkem Se signifikantně ovlivněna.
Název v anglickém jazyce
Effect of Selenium and Vitamin E on Quality of Meat of Veal Calves
Popis výsledku anglicky
3 groups of veal calves were compared. 2 experimental groups received Se supplement (0.5 mg per kg) in milk replacer, and the 2. experimental group still received 100 mg vitamin E per day. Meat of Se-fed calves contained significantly more Se and less cholesterol than meat of control calves. Concentration of Se in the liver and kidney tissue was not significantly affected by Se supplementation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VI. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-521-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
154-159
Název nakladatele
VFU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—