Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinek selenu a vitaminu E na kvalitu masa telat v mléčném výkrmu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000093" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000093 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinek selenu a vitaminu E na kvalitu masa telat v mléčném výkrmu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly porovnávány 3 skupiny telat v méčném výkrmu. U dvou pokusných skupin byl do mléčného nápoje přidán selen (0,5 mg na kg), u 2. navíc vitamin E (100 mg denně). Maso telat krmených přídavkem Se obsahovalo průkazně více Se a méně cholesterolu než maso telat kontrolní skupiny. Koncentrace Se v játrech a ledvinách nebyla doplňkem Se signifikantně ovlivněna.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Selenium and Vitamin E on Quality of Meat of Veal Calves

  • Popis výsledku anglicky

    3 groups of veal calves were compared. 2 experimental groups received Se supplement (0.5 mg per kg) in milk replacer, and the 2. experimental group still received 100 mg vitamin E per day. Meat of Se-fed calves contained significantly more Se and less cholesterol than meat of control calves. Concentration of Se in the liver and kidney tissue was not significantly affected by Se supplementation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-521-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    154-159

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku