Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv selenu a vitaminu E v krmivu na kvalitu telecího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F07%3A00082680" target="_blank" >RIV/67985904:_____/07:00082680 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/07:#0000412

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of dietary selenium and vitamin E on quality of veal.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Calves were fed a milk replacer and a starter concentrate. Control calves received the diet with Se and vitamin E at 0.095 ? 0.128 mg and 30 ? 33 mg per kg of total solids, resp. Calves of the second group received the basal diet containing 0.50 mg Se/kg. Calves of the third group received the latter diet containing 100 mg of vitamin E per kg. The Se supplementation increased Se in muscle from 0.21 to 0.43 mg/kg. In Se-supplemented calves the glutathione peroxidase activity was increased. The combined supplementation of Se and vitamin E improved the oxidative stability of meat.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of dietary selenium and vitamin E on quality of veal.

  • Popis výsledku anglicky

    Calves were fed a milk replacer and a starter concentrate. Control calves received the diet with Se and vitamin E at 0.095 ? 0.128 mg and 30 ? 33 mg per kg of total solids, resp. Calves of the second group received the basal diet containing 0.50 mg Se/kg. Calves of the third group received the latter diet containing 100 mg of vitamin E per kg. The Se supplementation increased Se in muscle from 0.21 to 0.43 mg/kg. In Se-supplemented calves the glutathione peroxidase activity was increased. The combined supplementation of Se and vitamin E improved the oxidative stability of meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    76

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    495-500

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus