Vliv selenu a vitaminu E v krmivu na kvalitu telecího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F07%3A00082680" target="_blank" >RIV/67985904:_____/07:00082680 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/07:#0000412
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of dietary selenium and vitamin E on quality of veal.
Popis výsledku v původním jazyce
Calves were fed a milk replacer and a starter concentrate. Control calves received the diet with Se and vitamin E at 0.095 ? 0.128 mg and 30 ? 33 mg per kg of total solids, resp. Calves of the second group received the basal diet containing 0.50 mg Se/kg. Calves of the third group received the latter diet containing 100 mg of vitamin E per kg. The Se supplementation increased Se in muscle from 0.21 to 0.43 mg/kg. In Se-supplemented calves the glutathione peroxidase activity was increased. The combined supplementation of Se and vitamin E improved the oxidative stability of meat.
Název v anglickém jazyce
Influence of dietary selenium and vitamin E on quality of veal.
Popis výsledku anglicky
Calves were fed a milk replacer and a starter concentrate. Control calves received the diet with Se and vitamin E at 0.095 ? 0.128 mg and 30 ? 33 mg per kg of total solids, resp. Calves of the second group received the basal diet containing 0.50 mg Se/kg. Calves of the third group received the latter diet containing 100 mg of vitamin E per kg. The Se supplementation increased Se in muscle from 0.21 to 0.43 mg/kg. In Se-supplemented calves the glutathione peroxidase activity was increased. The combined supplementation of Se and vitamin E improved the oxidative stability of meat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Meat Science
ISSN
0309-1740
e-ISSN
—
Svazek periodika
76
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
495-500
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—