Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah selenu a antioxidační status tkání telat v období mléčné výživy, krmených dietou s přídavkem selenových kvasinek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F06%3A00054413" target="_blank" >RIV/67985904:_____/06:00054413 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selenium content and antioxidant status in tissues of veal calves fed a diet supplemented with selenium yeast

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two groups of 6 calves each were fed a milk replacer and a starter concentrate for 125 days. Control diet contained 0.13 mg selenium (Se) per kg, experimental diet 0.50 mg Se/kg. Weight gain, feed intake and chemical composition of meat were not affectedby Se supplementation. Feeding Se resulted in two-fold higher concentration of Se in meat, hair and faeces. Oxidative stability of meat, expressed as production of thiobarbituric acid-reactive substances was non-significantly improved in the Se-supplemented calves. It can be concluded that the enrichment of meat with Se is the main benefit of Se-supplementation in veal calves.

  • Název v anglickém jazyce

    Selenium content and antioxidant status in tissues of veal calves fed a diet supplemented with selenium yeast

  • Popis výsledku anglicky

    Two groups of 6 calves each were fed a milk replacer and a starter concentrate for 125 days. Control diet contained 0.13 mg selenium (Se) per kg, experimental diet 0.50 mg Se/kg. Weight gain, feed intake and chemical composition of meat were not affectedby Se supplementation. Feeding Se resulted in two-fold higher concentration of Se in meat, hair and faeces. Oxidative stability of meat, expressed as production of thiobarbituric acid-reactive substances was non-significantly improved in the Se-supplemented calves. It can be concluded that the enrichment of meat with Se is the main benefit of Se-supplementation in veal calves.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Slovak Journal of Animal Science

  • ISSN

    1335-3683

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    39

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    51-54

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus