Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah selenu v tkáních a kvalita masa králíků krmených selenovými kvasnicemi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22355" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22355 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985904:_____/07:00088690 RIV/00027014:_____/07:#0000448 RIV/70883521:28110/07:43865400

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selenium content in tissues and meat quality in rabbits fed selenium yeast

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ten weaned rabbits were fed a basal (control) diet containing 0.12 mg Se/kg. In 10 rabbits the basal diet was supplemented with Se-enriched yeast to increase the Se concentration to 0.50 mg/kg. Rabbits were slaughtered at the age of 11 weeks. Samples ofmeat, liver and hair of 4 rabbits from each group were taken and analyzed. No effect of Se on growth, feed conversion and carcass yield was observed. Loin and hindleg meat, liver and hair of control rabbits contained 93, 98, 521 and 267 &#956;g Se/kg, respectively (average values). In treated rabbits corresponding Se concentrations were 400, 389, 1414 and 914 &#956;g /kg. Supranutritional Se supply had no effect on activity of glutathione peroxidase in meat, and oxidative stability of meat expressed asproduction of thiobarbituric acid-reactive substances in meat stored for 3 and 6 days. Thus, the enrichment of meat with Se is the main benefit of Se supplementation of rabbit diets.

  • Název v anglickém jazyce

    Selenium content in tissues and meat quality in rabbits fed selenium yeast

  • Popis výsledku anglicky

    Ten weaned rabbits were fed a basal (control) diet containing 0.12 mg Se/kg. In 10 rabbits the basal diet was supplemented with Se-enriched yeast to increase the Se concentration to 0.50 mg/kg. Rabbits were slaughtered at the age of 11 weeks. Samples ofmeat, liver and hair of 4 rabbits from each group were taken and analyzed. No effect of Se on growth, feed conversion and carcass yield was observed. Loin and hindleg meat, liver and hair of control rabbits contained 93, 98, 521 and 267 &#956;g Se/kg, respectively (average values). In treated rabbits corresponding Se concentrations were 400, 389, 1414 and 914 &#956;g /kg. Supranutritional Se supply had no effect on activity of glutathione peroxidase in meat, and oxidative stability of meat expressed asproduction of thiobarbituric acid-reactive substances in meat stored for 3 and 6 days. Thus, the enrichment of meat with Se is the main benefit of Se supplementation of rabbit diets.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus