Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zdroje selenu na koncentraci selenu ve vejcích, fyzikální parametry vajec a užitkovost slepic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000094" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000094 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of selenium source on egg selenium concentration, egg physical parameters and laying hens performance

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of supplementing layer diets with different Se sources (Na2SeO3 - group II., Sel - Plex - group III., Chlorella - group IV.) and without Se addition - control group (I.) was studied. The significantly highest Se concentration in egg yolk and white was in the groups III. and IV. and significantly higher Se was even in the group II. compared with the control one. In the groups with Se addition were insignificantly higher egg production and weight compared with the control group. From a statistical standpoint feed consumption and yolk quality were affected by none of the feed treatments. The best Se utilization have organic forms of selenium (Sel - Plex and Chlorella).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of selenium source on egg selenium concentration, egg physical parameters and laying hens performance

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of supplementing layer diets with different Se sources (Na2SeO3 - group II., Sel - Plex - group III., Chlorella - group IV.) and without Se addition - control group (I.) was studied. The significantly highest Se concentration in egg yolk and white was in the groups III. and IV. and significantly higher Se was even in the group II. compared with the control one. In the groups with Se addition were insignificantly higher egg production and weight compared with the control group. From a statistical standpoint feed consumption and yolk quality were affected by none of the feed treatments. The best Se utilization have organic forms of selenium (Sel - Plex and Chlorella).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VI. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    80-7305-521-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    52-57

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku