Zmasilost a marketing jatečných prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000098" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000098 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zmasilost a marketing jatečných prasat
Popis výsledku v původním jazyce
V hodnocení jatečných prasat za účelem zpeněžování došlo k významné změně zavedením systému SEUROP, kde je hlavním ukazatelem zmasilosti podíl svaloviny v jatečném těle. Klasifikace těl jatečných prasat je využitelná i ve šlechtění a produkci prasat a vmasném průmyslu. Kvalitní jatečné partie jsou více zastoupeny ve vyšších třídách jakosti. Bylo zjištěno, že v ČR je zmasilost jatečných prasat na dobré úrovni.
Název v anglickém jazyce
Meatiness and marketing of slaughter pigs
Popis výsledku anglicky
The significant change in classification of slaughter pigs for marketing purpose occured with the implementation of the SEUROP system, where the carcass lean meat content is the main indicator of meatiness.The classification of pig carcass bodies is available in breeding and production of pigs and in meat industry. The high-quality carcass section are more distributed in higher quality classes. From the characteristics of pig carcasses in the CR the acceptable level of pig meatiness was stated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Moderní živočišná výroba - příloha Zemědělského týdeníku
ISSN
1214-2298
e-ISSN
—
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
47
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
13-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—