Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zmasilost a marketing jatečných prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000098" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000098 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zmasilost a marketing jatečných prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V hodnocení jatečných prasat za účelem zpeněžování došlo k významné změně zavedením systému SEUROP, kde je hlavním ukazatelem zmasilosti podíl svaloviny v jatečném těle. Klasifikace těl jatečných prasat je využitelná i ve šlechtění a produkci prasat a vmasném průmyslu. Kvalitní jatečné partie jsou více zastoupeny ve vyšších třídách jakosti. Bylo zjištěno, že v ČR je zmasilost jatečných prasat na dobré úrovni.

  • Název v anglickém jazyce

    Meatiness and marketing of slaughter pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The significant change in classification of slaughter pigs for marketing purpose occured with the implementation of the SEUROP system, where the carcass lean meat content is the main indicator of meatiness.The classification of pig carcass bodies is available in breeding and production of pigs and in meat industry. The high-quality carcass section are more distributed in higher quality classes. From the characteristics of pig carcasses in the CR the acceptable level of pig meatiness was stated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Moderní živočišná výroba - příloha Zemědělského týdeníku

  • ISSN

    1214-2298

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    47

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    13-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus