Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv krmné dávky s přídavkem řepkového semene, různým způsobem fyzikálně upraveného, na fermentační procesy, probíhající in vitro v přístroji RUSITEC

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000151" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000151 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/05:00006176

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv krmné dávky s přídavkem řepkového semene, různým způsobem fyzikálně upraveného, na fermentační procesy, probíhající in vitro v přístroji RUSITEC

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sledovali jsme změny v parametrech fermentace mezi kontrolní krmnou dávkou bez řepkových semen a pokusnými krmnými dávkami s 10 % řepky a dále vliv fyzikálních úprav těchto semen na fermentaci a její konečné produkty. Přidání řepkových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a těkavých mastných kyselin (TMK). Produkce jednotlivých TMK byla řepkou průkazně ovlivněna. Semena řepky v krmné dávce snižují produkci kyseliny octové, máselné a kapronové a zvyšují produkci kyseliny propionové, valerové a iso-valerové. Změny v produkci jednotlivých TMK byly také pozorovány mezi způsoby fyzikálních úprav semen.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of supplementation of physical modifications of canola seeds on fermentation parametres in RUSITEC

  • Popis výsledku anglicky

    We determine of fermentation parametres between a control diet without canola seeds and experimental diets with 10 % content of canola seeds and yet the effect of physical modifications of canola seeds on the fermentation and its end product. Addition of10 % canola seed into diets of ruminants have any negative effects on the degradability of dry matter, pH value of rumen fluid, production of gasses, methane and volatile fatty acids (VFA). Production of individual VFA was significantly influenced by canola fat. Canola seeds in diets reduced production of acetate, buritate and caproate and enhanced production of propionate, valerate and iso-valerate.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa zvířat 2005

  • ISBN

    80-213-1373-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    55-59

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku