Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV KRMNÉ DÁVKY S PŘÍDAVKEM ŘEPKOVÉHO SEMENE, RŮZNÝM ZPŮSOBEM FYZIKÁLNĚ UPRAVENÉHO, NA FERMENTAČNÍ PROCESY, PROBÍHAJÍCÍ IN VITRO V PŘÍSTROJI RUSITEC

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890138" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890138 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV KRMNÉ DÁVKY S PŘÍDAVKEM ŘEPKOVÉHO SEMENE, RŮZNÝM ZPŮSOBEM FYZIKÁLNĚ UPRAVENÉHO, NA FERMENTAČNÍ PROCESY, PROBÍHAJÍCÍ IN VITRO V PŘÍSTROJI RUSITEC

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stanovili jsme rozdíly ve fermentačních parametrech mezi kontrolní dietou bez řepkových semen a pokusnou dietou s 10% obsahem řepkových semen a také vliv fyzikální modifikce řepkových semen na fermentaci a její konečný produkt. Přídavek 10 % řepkových semen do stravy přežvýkavců neměl negativní vliv na degradovatelnost sušiny, pH hodnoty bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a těkavých mastných kyselin (VFA). Produkce jednotlivých VFA byla významně ovlivněna řepkovým tukem. Řepkoová semena ve stravě redukovala produkci acetátu, butyrátu a kaproátu a závisející produkci proprionátu, valeriátu a iso-valeriátu. Rozdíly v produkci jednotlivých VFA byly potvrzeny mezi jednotlivými typy modifikace řepkových semen. Je nezbytné doplnit další analýzy, například rovnováhu dusíku či biohydrogenaci mastných kyselin v bachoru.

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECT OF A SUPPLEMENTATION OF PHYSICAL MODIFICATIONS OF CANOLA SEEDS ON FERMENTATION PARAMETRES IN RUSITEC

  • Popis výsledku anglicky

    We determine differences of fermentation parametres between a control diet without canola seeds and experimental diets with 10 % content of canola seeds and yet the effect of physical modifications of canola seeds on the fermentation and its end products. Addition of 10 % of canola seed into diets of ruminants have any negative effects on the degradability of dry matter, pH value of the rumen fluid, production of gasses, methane and volatile fatty acids (VFA). Production of individual VFA was significantly influenced by canola fat. Canola seeds in diets reduced production of acetate, butyrate and caproate and enhanced production of propionate, valerate and iso-valerate. Differences in production of individual VFA were declared between types of modifications of canola seeds. It is need to complete other analysis, i.e. balance of nitrogen or biohydrogenation of fatty acids in the rumen.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210144" target="_blank" >QJ1210144: Vývoj nového informačního systému a aplikované technologicko-organizační inovace řídících systémů v chovu dojeného skotu pro posílení konkurenceschopnosti chovatelů a zvýšení kvality živočišných produktů a welfare zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Mezinárodná fyziologická konference

  • ISBN

    978-80-7394-535-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    119-125

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    11. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku