Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití upravených semen amarantu ve výživě přežvýkavců - sledování parametrů fermentace v pokuse in vitro

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007182" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007182 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/06:#0000735

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití upravených semen amarantu ve výživě přežvýkavců - sledování parametrů fermentace v pokuse in vitro

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zjišťovali jsme rozdíly mezi kontrolní KD bez amarantových semen a pokusnými KD s 10% amarantových semen a dále vliv fyzikálních úprav amarantových semen na fermentaci a její konečné produkty. Přídavek 10% amarantových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a TMK; produkce jednotlivých TMK byla amarantem významně ovlivněna. Semena amarantu také kladně ovlivnila syntézu mikrobiálního proteinu a snížila množství čpavkového dusíku.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization of modified seeds of amaranth in nutrition of ruminants - monitoring of fermentation parameters in in vitro experiment

  • Popis výsledku anglicky

    We determinediferences in fermentation parametres between a control diet without amaranth and experimental diets with 10% content of amaranth seeds and yet the effects of physical modifications of amaranth on the fermentation and its end products. Adition of 10% of amaranth seeds into diets of ruminants have any negative effects on the degradability of dry matter, pH value of the rumen fluid, production of gasses, methane and volatile fatty acids (VFA); production of individual VFA was significantly influenced by amaranth. Amaranth seeds also positively influenced synthesis of microbial protein and decreased the amount of ammonia nitrogen.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    173-176

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku