Využití upravených semen amarantu ve výživě přežvýkavců - sledování parametrů fermentace v pokuse in vitro
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007182" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007182 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/06:#0000735
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití upravených semen amarantu ve výživě přežvýkavců - sledování parametrů fermentace v pokuse in vitro
Popis výsledku v původním jazyce
Zjišťovali jsme rozdíly mezi kontrolní KD bez amarantových semen a pokusnými KD s 10% amarantových semen a dále vliv fyzikálních úprav amarantových semen na fermentaci a její konečné produkty. Přídavek 10% amarantových semen do krmné dávky přežvýkavců nemá negativní vliv na stravitelnost sušiny, hodnoty pH bachorové tekutiny, produkci plynů, metanu a TMK; produkce jednotlivých TMK byla amarantem významně ovlivněna. Semena amarantu také kladně ovlivnila syntézu mikrobiálního proteinu a snížila množství čpavkového dusíku.
Název v anglickém jazyce
Utilization of modified seeds of amaranth in nutrition of ruminants - monitoring of fermentation parameters in in vitro experiment
Popis výsledku anglicky
We determinediferences in fermentation parametres between a control diet without amaranth and experimental diets with 10% content of amaranth seeds and yet the effects of physical modifications of amaranth on the fermentation and its end products. Adition of 10% of amaranth seeds into diets of ruminants have any negative effects on the degradability of dry matter, pH value of the rumen fluid, production of gasses, methane and volatile fatty acids (VFA); production of individual VFA was significantly influenced by amaranth. Amaranth seeds also positively influenced synthesis of microbial protein and decreased the amount of ammonia nitrogen.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Agroregion 2006 : zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství. Sekce I, Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti, Č.Budějovice
ISBN
80-7040-869-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
173-176
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—