Effect of dietarysupplementation with treated amaranth seeds on fermentation parameters in an artificial rumen
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001785" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001785 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/88584.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/88584.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of dietarysupplementation with treated amaranth seeds on fermentation parameters in an artificial rumen
Popis výsledku v původním jazyce
The rumen simulating technique (RUSITEC) was used to evaluate the effect of dietary inclusion of amaranth seeds on the rumen fermentation and the concentration of fatty acids (FA) in fermentation fluid. Four fermentation vessels of the RUSITEC were used.The control diet (C) consisted of 70% meadow hay and 30% barley meal, whereas 10% of barley meal was replaced by milled (Amill), mechanically ground (Agr), and ground after heating in a microwave amaranth seeds (Aheat+gr) in other experimental vessels,respectively. All diets were isonitrogenous (11% of crude protein). With degradability of dry matter (DM) and acid-detergent fibre (ADF) not affected (P > 0.05), degradability of neutral detergent fibre (NDF) was significantly decreased by the inclusionof Amill (P < 0.001) and Aheat+gr (P < 0.05). Heating, compared to milling, decreased degradation of crude protein (CP) and addition of amaranth seeds generally increased production of microbial nitrogen. Production of fermentation gasses
Název v anglickém jazyce
Effect of dietarysupplementation with treated amaranth seeds on fermentation parameters in an artificial rumen
Popis výsledku anglicky
The rumen simulating technique (RUSITEC) was used to evaluate the effect of dietary inclusion of amaranth seeds on the rumen fermentation and the concentration of fatty acids (FA) in fermentation fluid. Four fermentation vessels of the RUSITEC were used.The control diet (C) consisted of 70% meadow hay and 30% barley meal, whereas 10% of barley meal was replaced by milled (Amill), mechanically ground (Agr), and ground after heating in a microwave amaranth seeds (Aheat+gr) in other experimental vessels,respectively. All diets were isonitrogenous (11% of crude protein). With degradability of dry matter (DM) and acid-detergent fibre (ADF) not affected (P > 0.05), degradability of neutral detergent fibre (NDF) was significantly decreased by the inclusionof Amill (P < 0.001) and Aheat+gr (P < 0.05). Heating, compared to milling, decreased degradation of crude protein (CP) and addition of amaranth seeds generally increased production of microbial nitrogen. Production of fermentation gasses
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
159-166
Kód UT WoS článku
000316982900002
EID výsledku v databázi Scopus
—