Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faktory ovlivňující složení mastných kyselin a dietetickou hodnotu hovězího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000157" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000157 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Factors affecting fatty acid composition and dietetic value of beef

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Charolaise bulls and heifers showed higher SFA and lower MUFA content of longissimus thoracis muscle (MLT) than did the Aberdeen-Angus, Simmental and Hereford cattle, with no reference to feeding. It can be assumed that this difference is due to the reduced activity of delta-9-desaturase in Charolaises. Fatty acid composition of MLT was significantly modified by feeding diets rich in n-3 and n-6 PUFAs. Both linseed and sunflower supplementation increased the proportion of CLA. In addition, inclusion oflinseed enhanced the proportion of long chain PUFA n-3 (EPA, DPA, DHA) and reduced PUFA n-6 to PUFA n-3 ratio, important for human health.

  • Název v anglickém jazyce

    Factors affecting fatty acid composition and dietetic value of beef

  • Popis výsledku anglicky

    Charolaise bulls and heifers showed higher SFA and lower MUFA content of longissimus thoracis muscle (MLT) than did the Aberdeen-Angus, Simmental and Hereford cattle, with no reference to feeding. It can be assumed that this difference is due to the reduced activity of delta-9-desaturase in Charolaises. Fatty acid composition of MLT was significantly modified by feeding diets rich in n-3 and n-6 PUFAs. Both linseed and sunflower supplementation increased the proportion of CLA. In addition, inclusion oflinseed enhanced the proportion of long chain PUFA n-3 (EPA, DPA, DHA) and reduced PUFA n-6 to PUFA n-3 ratio, important for human health.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Science Papers and Reports

  • ISSN

    0860-4037

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    261-267

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus