Účinky mastných kyselin na Clostridium perfringens
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000703" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000703 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Účinky mastných kyselin na Clostridium perfringens
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo zjistit účinky mastných kyselin C2-C18 na dva kmeny Clostridium perfringens. Jako nejúčinnější se ukázala kyselina laurová, účinné byly rovněž kyseliny myristová, kaprinová, olejová a kaprylová. Ostatní testované kyseliny nevykazovaly žádní inhibiční účinek.
Název v anglickém jazyce
Effects of fatty acids on Clostridium perfringens
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine susceptibility of two Clostridium perfringens strains to C2-C12 fatty acids and to evaluate influence of pH in cultures grown on glucose. Lauric acid showed the highest antimicrobial activity, folowed by myristic, capric, oleic and caprylic acid. No other acids showed inhibitory effect.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VII.konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
80-7305-527-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
70-73
Název nakladatele
VFU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
2. 6. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—