Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku selenu na užitkovost a kvalitu masa brojlerových kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000314" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000314 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of selenium source on the performance and meat quality of broiler chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of dietary supplementation of selenium in an organic form on performance, carcass traits and selenium contents in tissues of broiler cockerels randomly divided into 3 groups: group I. (control), without Se supplement; experimental groups: II.? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched yeast), III. ? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched alga Chlorella), were studied. Significantly higher live weights of broiler chickens were recorded in the experimental groups (II ? 2 430.6 g and III ? 2 425.2 g). There were no significant differences between the groups in feed conversion, carcass traits, dressing percentage and mortality. The contents of selenium in breast and thigh muscle, liver, feathers and excrements in both experimental groups compared to the control group werehigher. By comparison of both experimental groups the higher

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of selenium source on the performance and meat quality of broiler chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of dietary supplementation of selenium in an organic form on performance, carcass traits and selenium contents in tissues of broiler cockerels randomly divided into 3 groups: group I. (control), without Se supplement; experimental groups: II.? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched yeast), III. ? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched alga Chlorella), were studied. Significantly higher live weights of broiler chickens were recorded in the experimental groups (II ? 2 430.6 g and III ? 2 425.2 g). There were no significant differences between the groups in feed conversion, carcass traits, dressing percentage and mortality. The contents of selenium in breast and thigh muscle, liver, feathers and excrements in both experimental groups compared to the control group werehigher. By comparison of both experimental groups the higher

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    10

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus