Vliv přídavku selenu na užitkovost a kvalitu masa brojlerových kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000314" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000314 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of selenium source on the performance and meat quality of broiler chickens
Popis výsledku v původním jazyce
The effects of dietary supplementation of selenium in an organic form on performance, carcass traits and selenium contents in tissues of broiler cockerels randomly divided into 3 groups: group I. (control), without Se supplement; experimental groups: II.? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched yeast), III. ? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched alga Chlorella), were studied. Significantly higher live weights of broiler chickens were recorded in the experimental groups (II ? 2 430.6 g and III ? 2 425.2 g). There were no significant differences between the groups in feed conversion, carcass traits, dressing percentage and mortality. The contents of selenium in breast and thigh muscle, liver, feathers and excrements in both experimental groups compared to the control group werehigher. By comparison of both experimental groups the higher
Název v anglickém jazyce
The effect of selenium source on the performance and meat quality of broiler chickens
Popis výsledku anglicky
The effects of dietary supplementation of selenium in an organic form on performance, carcass traits and selenium contents in tissues of broiler cockerels randomly divided into 3 groups: group I. (control), without Se supplement; experimental groups: II.? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched yeast), III. ? 0.3 mg Se/kg (Se-enriched alga Chlorella), were studied. Significantly higher live weights of broiler chickens were recorded in the experimental groups (II ? 2 430.6 g and III ? 2 425.2 g). There were no significant differences between the groups in feed conversion, carcass traits, dressing percentage and mortality. The contents of selenium in breast and thigh muscle, liver, feathers and excrements in both experimental groups compared to the control group werehigher. By comparison of both experimental groups the higher
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
10
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—