Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv selenu a vitaminu E na kvalitu masa a užitkovost brojlerových králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A13408" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:13408 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/05:#0000136

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv selenu a vitaminu E na kvalitu masa a užitkovost brojlerových králíků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv selenu a vitaminu E na kvalitu masa a užitkovost byl sledován na rostoucích brojlerových králících. Králíci byli rozděleni do tří skupin. Skupina I (kontrolní) byla krmena směsí bez přídavku selenu a vitaminu E. Obsah selenu dodaný z komponent krmnésměsi činil 0,12 mg/kg směsi, obsah vitaminu E 102 mg/kg směsi. Do pokusné směsi II bylo přidáno 98 mg vitaminu E/kg směsi (do konečné hodnoty 200 mg/kg směsi). Pokusná směs III byla doplněna o 0,38 mg selenu/kg směsi (do konečné koncentrace 0,5 mg/kg směsi) prostřednictvím selenem obohacenými kvasnicemi Sel-plex s obsahem 2 mg Se v g kvasnic. Zvýšení obsahu vitaminu E a selenu ve standardní krmné směsi brojlerových králíků nad obvyklou úroveň nemá vliv na užitkovost ani na základní parametry složení masa. Obě aditiva zvyšují oxidační stabilitu a nutriční hodnotu masa králíků.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Selenium and Vitamin E to the Meat Quality and Performance of Broiler rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of selenium and vitamin E to the meat quality and performance was examined in young growing broiler rabbits. The rabbits were divided to 3 groups. The group I (control group) was fed by mixture without any supplement of selenium and vitaminE. The content of selenium in the natural components of mixture was 0,12 mg/kg of mixture, the content of vitamin E was 102 mg/kg of mixture. The experimental mixture II was supplemented by 98 mg of vitamin E/ kg of mixture (to final concentration 200 mg of vitamin E/kg of mixture). The experimental mixture III was supplemented by 0,38 mg of selenium/kg of mixture (to final concentration 0,5 mg of selenium/kg of mixture). The selenium was supplemented by means of Se-enriched yeast Sel-plex with the content of selenium 2 mg/g of yeast. The increasing of selenium and vitamin E content in the standard feeding mixutre above usual level has not the influence to the basic parameters of composition of rabbits meat and to the performance of br

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nové směry v chovu brojlerových králíků

  • ISBN

    80-86454-63-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    63-68

  • Název nakladatele

    VÚŽV Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    16. 11. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku