Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přídavek selenu do krmiva zvyšuje obsah vitaminu E ve vaječném žloutku a v kuřecím mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000841" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000841 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken me

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of different forms of dietary selenium (Se) on vitamin E (alpha-tocopherol) and Se contents of egg yolk and chicken meat was investigated. Dietary Se supplementation increased the alpha-tocopherol content of egg yolks from 297 mg/kg dry matter in treatment without supplementation to 311 mg/kg when selenium was supplemented as selenite and to 370-375 mg/kg when organic supplements were used. The Se and vitamin E contents of breast and thigh meat in broilers were significantly increased by organic dietary Se supplementation. The inclusion of organic dietary Se sources in the diets of laying hens and broilers would enhance the nutritional value (vitamin E and Se contents) of products (eggs and meat) for human consumption.

  • Název v anglickém jazyce

    Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken me

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of different forms of dietary selenium (Se) on vitamin E (alpha-tocopherol) and Se contents of egg yolk and chicken meat was investigated. Dietary Se supplementation increased the alpha-tocopherol content of egg yolks from 297 mg/kg dry matter in treatment without supplementation to 311 mg/kg when selenium was supplemented as selenite and to 370-375 mg/kg when organic supplements were used. The Se and vitamin E contents of breast and thigh meat in broilers were significantly increased by organic dietary Se supplementation. The inclusion of organic dietary Se sources in the diets of laying hens and broilers would enhance the nutritional value (vitamin E and Se contents) of products (eggs and meat) for human consumption.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    British Poultry Science

  • ISSN

    0007-1668

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000258450400014

  • EID výsledku v databázi Scopus