Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000341" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000341 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae ? Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 ? B, Sc 1020? L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny.

  • Název v anglickém jazyce

    Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the experiment was to find the effect of two different yeast strains Saccharomyces cerevisiae ? Sc 47 a Sc 1020), supplemented to the concentrate mixture for dairy cows, on dry matter intake (DMI), milk production and milk composition. The animals were divided into two experimental (Sc 47 ? B, Sc 1020 ? L) and one control (K) groups. The highest DMI was detected in the K group. The yeast supplements increased milk yield significantly as well as the celulolytic activity of rumen liquid. Simultaneously, the milk fat concentrations and ? in the case of group B ? milk protein concentration were decreased.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa zvierat 2006

  • ISBN

    80-8077-035-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    91-94

  • Název nakladatele

    UVL

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    14. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku