Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv lněného semene (šrotovaného vs extrudovaného) v krmné dávce krav na in sacco degradovatelnost živin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000342" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000342 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv lněného semene (šrotovaného vs extrudovaného) v krmné dávce krav na in sacco degradovatelnost živin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem tohoto pokusu bylo porovnat vliv 3 krmných dávek s různým obsahem lnu (0-1-3 kg) a různou úpravou (šrotovaný vs. extrudovaný len) na stravitelnost jednotlivých živin krmiva pomocí metody in sacco v bachoru kanylovaných krav. Stravitelnost OH krmnédávky, stejně jako frakci vlákniny, byla negativně ovlivněna přidáním lněného semene do KD krav, naopak stravitelnost CP byla pozitivně ovlivněna přídavkem lněných semen. Extrudování semen zvyšovalo nepřístupnost frakcí vlákniny a CP pro bachorové baktérie.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of linseed (mealted vs extruded) in diet of cows on in sacco degradability of nutrients

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this experiment was compare the influence of 3 diets with different amount of linseed (0 - 1 - 3 kg) and with different adjustment (mealed vs. extruded) on digestibility of particular nutrients of diet in terms of the method in sacco in the rumen of cannulated cows. Digestibility of organic matter of diet, as well as fractions of fiber, was negatively influenced by addition of linseed into the diet of cows, on the contrary digestibility of crude protein (CP) was positively influenced by addition of it. The extrusion enhanced inaccessibility of fractions of fiber and CP for rumen bacteria.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa zvierat 2006

  • ISBN

    80-8077-035-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    71-74

  • Název nakladatele

    UVL

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    14. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku