Změna kompozice bílkovin v mléce dojnic vlivem tepelného stresu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000724" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000724 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změna kompozice bílkovin v mléce dojnic vlivem tepelného stresu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zjistit vliv tepelného stresu na kompozici bílkovin v mléce u dojnic. Vysokými teplotami byly nejvíce ovlivněny mikrobiologické vlastnosti mléka a chemické složení. Obsah tuku se zvýšil o 10,6 % a obsah bílkovin se snížil o 3,5 %.
Název v anglickém jazyce
Changes in milk protein composition of dairy cows affected by heat stress
Popis výsledku anglicky
The aim of this experiment was to discover the influence of heat stress on protein composition in milk of dairy cows. By high temperatures, microbiological properties and chemical composition were mainly affected. Fat content increased by 10.6 % and protein content decreased by 3.5 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Den mléka 2006
ISBN
80-213-1498-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
136-137
Název nakladatele
ČZU
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
22. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—