Extention of the Spectra of Plant Products for the Diet in Coeliac Disease
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005530" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005530 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Extention of the Spectra of Plant Products for the Diet in Coeliac Disease
Popis výsledku v původním jazyce
The autors studied an extension of the sources of plant prodicts for the diet in coeliac disease. In a collection of crops , they exminied the contents of total and protein nitrogen, the composition of protein fractions, the electrophoretic composition different protein fraction and the immunological determination of the gliadin amount using ELISA twest. Gliadin content below 10mg per 100g of sample was found in the follwing species: amaranth, quinoa, sorghum, millet,,foxtail millet, broadrood and buckwheat.
Název v anglickém jazyce
Extention of the Spectra of Plant Products for the Diet in Coeliac Disease
Popis výsledku anglicky
The autors studied an extension of the sources of plant prodicts for the diet in coeliac disease. In a collection of crops , they exminied the contents of total and protein nitrogen, the composition of protein fractions, the electrophoretic composition different protein fraction and the immunological determination of the gliadin amount using ELISA twest. Gliadin content below 10mg per 100g of sample was found in the follwing species: amaranth, quinoa, sorghum, millet,,foxtail millet, broadrood and buckwheat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA303%2F01%2F1380" target="_blank" >GA303/01/1380: Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
59-70
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—