Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Extention of the Spectra of Plant Products for the Diet in Coeliac Disease

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F03%3A00005530" target="_blank" >RIV/60460709:41210/03:00005530 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Extention of the Spectra of Plant Products for the Diet in Coeliac Disease

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The autors studied an extension of the sources of plant prodicts for the diet in coeliac disease. In a collection of crops , they exminied the contents of total and protein nitrogen, the composition of protein fractions, the electrophoretic composition different protein fraction and the immunological determination of the gliadin amount using ELISA twest. Gliadin content below 10mg per 100g of sample was found in the follwing species: amaranth, quinoa, sorghum, millet,,foxtail millet, broadrood and buckwheat.

  • Název v anglickém jazyce

    Extention of the Spectra of Plant Products for the Diet in Coeliac Disease

  • Popis výsledku anglicky

    The autors studied an extension of the sources of plant prodicts for the diet in coeliac disease. In a collection of crops , they exminied the contents of total and protein nitrogen, the composition of protein fractions, the electrophoretic composition different protein fraction and the immunological determination of the gliadin amount using ELISA twest. Gliadin content below 10mg per 100g of sample was found in the follwing species: amaranth, quinoa, sorghum, millet,,foxtail millet, broadrood and buckwheat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA303%2F01%2F1380" target="_blank" >GA303/01/1380: Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii: alternativní zdroje, jejich testování a využití</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    59-70

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus