Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of protein fractions distribution in wheat (Triticum aestivum L.) mill products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43869690" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43869690 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/13:00216658

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.akademiai.com/content/f0365v44l28vw134/" target="_blank" >http://www.akademiai.com/content/f0365v44l28vw134/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/CRC.2013.0012" target="_blank" >10.1556/CRC.2013.0012</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of protein fractions distribution in wheat (Triticum aestivum L.) mill products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The research was conducted to describe distribution of protein fractions in wheat (Triticum aestivum L.) mill products (semolina, flour and bran) and evaluate the possibility of prediction of protein fractions distribution from values of bread-making quality (protein and gluten content, Zeleny sedimentation volume) evaluated on wholemeal and specific flour. The content of protein fractions was determined by size-exclusion high performance liquid chromatography. Significantly highest glutenin content wasfound in flour (5.01%). The investigated mill products did not differ in gliadin content, the content of albumin/globulin fraction reached the highest values in bran (3.60%). The model of prediction of glutenin and gliadin content in mill products explained 31-62% and 83-92% of the original variability. The protein fractions distribution in wheat mill products could be satisfactorily predicted from known values of protein and gluten content evaluated on wholemeal and Zeleny sedimentatio

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of protein fractions distribution in wheat (Triticum aestivum L.) mill products

  • Popis výsledku anglicky

    The research was conducted to describe distribution of protein fractions in wheat (Triticum aestivum L.) mill products (semolina, flour and bran) and evaluate the possibility of prediction of protein fractions distribution from values of bread-making quality (protein and gluten content, Zeleny sedimentation volume) evaluated on wholemeal and specific flour. The content of protein fractions was determined by size-exclusion high performance liquid chromatography. Significantly highest glutenin content wasfound in flour (5.01%). The investigated mill products did not differ in gliadin content, the content of albumin/globulin fraction reached the highest values in bran (3.60%). The model of prediction of glutenin and gliadin content in mill products explained 31-62% and 83-92% of the original variability. The protein fractions distribution in wheat mill products could be satisfactorily predicted from known values of protein and gluten content evaluated on wholemeal and Zeleny sedimentatio

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Cereal Research Communications

  • ISSN

    0133-3720

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    440-447

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus