Chemické složení a senzorické charakteristiky masa býků plemen české strakaté, charolais a jejich lříženců při různé úrovni výživy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000431" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000431 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chemické složení a senzorické charakteristiky masa býků plemen české strakaté, charolais a jejich lříženců při různé úrovni výživy
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo porovnáváno chemické složení a senzorické charakteristiky masa býků plemen české strakaté (C), charolais (CH) a C x CH, vykrmovaných dvěma různými krmnými dávkami. Býci CH obdrželi nejvyšší bodové hodnocení za senzorické charakteristiky masa, nejnižší býci C. Býci krmení dietou založenou na luskoobilné a vojtěškové siláži měli vyšší bodové hodnocení, než býci krmení dietou založenou na kukuřičné siláži.
Název v anglickém jazyce
Chemical composition and sensory characteristics of meat from bulls of Czech Fleckvieh, Charolais and Charolais x Czech Fleckvieh bulls fed diets on different energy level
Popis výsledku anglicky
Chemical composition and sensory characteristics of meat were compared in Czech Fleckvieh (C), Charolais (CH) and C x CH bulls fed two different diets. The CH bulls received the highest overall score for sensory characteristics of meat, while the C bullsreceived the lowest score. The bulls fed the diet based on legume-cereal and lucerne silages received the higher score than the bulls fed diet based on maize silage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Využití biodiverzity mezi plemeny dojeného a masného skotu a stanovení efektů hybridizace pro zvyšování užitkovosti u jejich kříženců.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Den masa 2007
ISBN
978-80-213-1645-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
68-72
Název nakladatele
ČZU
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—