Stanovení degradovatelnosti proteinu a aminokyselin metodou in sacco u pastevního porostu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000442" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000442 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nylon bag degradability of crude protein and amino acids of pasture forage
Popis výsledku v původním jazyce
Forage samples were taken twice during the pasture season (sample A and B) from pasture of mountain region. The degradability of crude protein (CP) and amino acids (AA) of pasture forage samples were tested by in sacco method with three rumen cannulatedHolstein cows. The samples were analysed for content of nutrients. The effective degradability (ED) of CP and AA was calculated with the outflow rate 0.04 per hour. Significant variation was found in degradation of AA between samples differing in cuttingtimes. The ED of AA varied from 49.7 % to 59.9 % for essential AA and from 47.8 % to 62.6 % for non-essential AA of sample A and from 33.8 % to 42.3 % for essential AA and from 37.0 % to 66.6 % for non-essential AA of sample B.
Název v anglickém jazyce
Nylon bag degradability of crude protein and amino acids of pasture forage
Popis výsledku anglicky
Forage samples were taken twice during the pasture season (sample A and B) from pasture of mountain region. The degradability of crude protein (CP) and amino acids (AA) of pasture forage samples were tested by in sacco method with three rumen cannulatedHolstein cows. The samples were analysed for content of nutrients. The effective degradability (ED) of CP and AA was calculated with the outflow rate 0.04 per hour. Significant variation was found in degradation of AA between samples differing in cuttingtimes. The ED of AA varied from 49.7 % to 59.9 % for essential AA and from 47.8 % to 62.6 % for non-essential AA of sample A and from 33.8 % to 42.3 % for essential AA and from 37.0 % to 66.6 % for non-essential AA of sample B.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-002-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
42-46
Název nakladatele
VFU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—