Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení degradovatelnosti proteinu a aminokyselin metodou in sacco u pastevního porostu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000442" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000442 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nylon bag degradability of crude protein and amino acids of pasture forage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Forage samples were taken twice during the pasture season (sample A and B) from pasture of mountain region. The degradability of crude protein (CP) and amino acids (AA) of pasture forage samples were tested by in sacco method with three rumen cannulatedHolstein cows. The samples were analysed for content of nutrients. The effective degradability (ED) of CP and AA was calculated with the outflow rate 0.04 per hour. Significant variation was found in degradation of AA between samples differing in cuttingtimes. The ED of AA varied from 49.7 % to 59.9 % for essential AA and from 47.8 % to 62.6 % for non-essential AA of sample A and from 33.8 % to 42.3 % for essential AA and from 37.0 % to 66.6 % for non-essential AA of sample B.

  • Název v anglickém jazyce

    Nylon bag degradability of crude protein and amino acids of pasture forage

  • Popis výsledku anglicky

    Forage samples were taken twice during the pasture season (sample A and B) from pasture of mountain region. The degradability of crude protein (CP) and amino acids (AA) of pasture forage samples were tested by in sacco method with three rumen cannulatedHolstein cows. The samples were analysed for content of nutrients. The effective degradability (ED) of CP and AA was calculated with the outflow rate 0.04 per hour. Significant variation was found in degradation of AA between samples differing in cuttingtimes. The ED of AA varied from 49.7 % to 59.9 % for essential AA and from 47.8 % to 62.6 % for non-essential AA of sample A and from 33.8 % to 42.3 % for essential AA and from 37.0 % to 66.6 % for non-essential AA of sample B.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: Kontrola procesu zvýšení kvality mléka a mléčných výrobků dotací chráněných esenciálních aminokyselin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    42-46

  • Název nakladatele

    VFU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku