Obsah esenciálních mastných kyselin v mase a hřbetním tuku prasat krmených dietou s obsahem lněného semene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000562" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000562 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah esenciálních mastných kyselin v mase a hřbetním tuku prasat krmených dietou s obsahem lněného semene
Popis výsledku v původním jazyce
V tomto pokusu byly zjišťovány obsahy vybraných esenciálních mastných kyselin v mase a hřbetním tuku prasat krmených dietou s lněným semenem (pokusná skupina) nebo krmených kontrolní dietou. Byly zjištěny statisticky průkazné rozdíly v obsahu mastných kyselin. Je tedy možné měnit profil mastných kyselin ve svalových tkáních a hřbetním tuku prasat prostřednictvím diety s obsahem lněného semene.
Název v anglickém jazyce
Essential fatty acid content in meat and backfat of pigs fed linseed diet
Popis výsledku anglicky
In this experiment, the contents of selected essential fatty acids in meat and backfat of pigs fed linseed diet (experimental group), and of pigs fed control diet were monitored. Statistically significant differences in fatty acids contents were found and thus, fatty acids profile changing by means of linseed diet in porcine muscle tissue and backfat is possible.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
26-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—