Effect of Sunflower in Pig Diet on Fattym Acid Content in Muscle and Fat Tissue of Fattening Pigs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001501" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001501 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.respigbreed.cz/2011/1/10.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2011/1/10.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Sunflower in Pig Diet on Fattym Acid Content in Muscle and Fat Tissue of Fattening Pigs
Popis výsledku v původním jazyce
"The aim of the study was to determine the effect of sunflower meal in feed mixture for fattening pigs on fatty acid composition of M. longissimus dorsi and backfat samples. Twenty crossbred gilts were divided into two groups and fed ad libitum with control diet (C) or diet containing sunflower meal (S). The content of saturated fatty acids (SFA) was higher in muscle tissue of pigs fed control diet (P<0.001) but there was not found significant difference between control and experimental group (P>0.05) in backfat samples. The monounsaturated fatty acids (MUFA) concentration was higher in both muscle and fat tissue (P<0.01-0.001) of control pigs. On the other hand, total polyunsaturated fatty acids (PUFA) content was higher in muscle and fat samples of pigs fed sunflower diet (P<0.001). The n-6/n-3 PUFA ratio was lower in control group compared to experimental group (P<0.001)."
Název v anglickém jazyce
Effect of Sunflower in Pig Diet on Fattym Acid Content in Muscle and Fat Tissue of Fattening Pigs
Popis výsledku anglicky
"The aim of the study was to determine the effect of sunflower meal in feed mixture for fattening pigs on fatty acid composition of M. longissimus dorsi and backfat samples. Twenty crossbred gilts were divided into two groups and fed ad libitum with control diet (C) or diet containing sunflower meal (S). The content of saturated fatty acids (SFA) was higher in muscle tissue of pigs fed control diet (P<0.001) but there was not found significant difference between control and experimental group (P>0.05) in backfat samples. The monounsaturated fatty acids (MUFA) concentration was higher in both muscle and fat tissue (P<0.01-0.001) of control pigs. On the other hand, total polyunsaturated fatty acids (PUFA) content was higher in muscle and fat samples of pigs fed sunflower diet (P<0.001). The n-6/n-3 PUFA ratio was lower in control group compared to experimental group (P<0.001)."
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
5
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
44-47
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—