Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of different fat sources in pig diet on fatty acid composition of muscle tissue

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001321" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001321 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of different fat sources in pig diet on fatty acid composition of muscle tissue

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluated the content of selected fatty acids in muscle tissue of pigs fed with feed mixtures with different sources of fat. Fourty crossbred gilts were divided into four groups and fed with control diet (C) or diet containingsunflower (S), linseed (L) or CLA. The highest content (P<0.001) of linoleic acid was found in CLA and S group, the highest amount of alpha-linolenic acid was measured in L group. The content of arachidonic acid and EPA was also affected (P<0.001) by the type of feeding mixture. The content of monounsaturated fatty acids (MUFA) was also significantly different in control and experimental groups. Similarly, the polyunsaturated fatty acids proportion was affected (P<0.001 ? 0.01) by the diet. The most favourable n-6/n-3 PUFA ratio was found in L group.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of different fat sources in pig diet on fatty acid composition of muscle tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluated the content of selected fatty acids in muscle tissue of pigs fed with feed mixtures with different sources of fat. Fourty crossbred gilts were divided into four groups and fed with control diet (C) or diet containingsunflower (S), linseed (L) or CLA. The highest content (P<0.001) of linoleic acid was found in CLA and S group, the highest amount of alpha-linolenic acid was measured in L group. The content of arachidonic acid and EPA was also affected (P<0.001) by the type of feeding mixture. The content of monounsaturated fatty acids (MUFA) was also significantly different in control and experimental groups. Similarly, the polyunsaturated fatty acids proportion was affected (P<0.001 ? 0.01) by the diet. The most favourable n-6/n-3 PUFA ratio was found in L group.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus