Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv zkrmování celého slunečnicového semene a extrudovaného lněného semene na užitkovost dojnic, složky bachorové tekutiny a plazmy a složení mastných kyselin mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000814" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000814 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of feeding whole sunflower seed and extruded linseed on production of dairy cows, rumen and plasma constituents, and fatty acid composition of milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Holstein cows were fed total mixed rations (TMR) supplemented with protected palm fat (PPF), whole sunflower seed (WSS) or extruded linseed (ELS). With WSS and ELS, percentage of milk fat and yield of FCM were increased. Concentration of PUFA was higherand PUFA n-6/n-3 ratios lower in the milk fat from ELS compared to WSS. Supplementation with oilseeds compared to PPF increased CLA in milk fat and decreased its atherogenicity. Both oilseeds improved the spreadability index of manufactured butter. Thus,feeding of oilseeds to dairy cows improved nutritional quality of milk fat.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of feeding whole sunflower seed and extruded linseed on production of dairy cows, rumen and plasma constituents, and fatty acid composition of milk

  • Popis výsledku anglicky

    Holstein cows were fed total mixed rations (TMR) supplemented with protected palm fat (PPF), whole sunflower seed (WSS) or extruded linseed (ELS). With WSS and ELS, percentage of milk fat and yield of FCM were increased. Concentration of PUFA was higherand PUFA n-6/n-3 ratios lower in the milk fat from ELS compared to WSS. Supplementation with oilseeds compared to PPF increased CLA in milk fat and decreased its atherogenicity. Both oilseeds improved the spreadability index of manufactured butter. Thus,feeding of oilseeds to dairy cows improved nutritional quality of milk fat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archives of Animal Nutrition

  • ISSN

    1745-039X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000251842200006

  • EID výsledku v databázi Scopus