Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001218" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001218 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo porovnáváno procentuální zastoupení mastných kyselin ve vybraných živočišných produktech, tj. ve vepřové pečeni, kravském mléce a ve vaječném žloutku. Průkazně nejvyšší obsah sledovaných mastných kyselin a tuku byl zjištěn ve žloutku (6 798,6 mg/100g, 32,22 %) ve srovnání s mlékem (1 343,6 mg/100 g, 4,55 %) a vepřovým masem (716,4 mg/100g, 2,29 %). Z hlediska výživy a zdraví člověka byl nejpříznivější poměr n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin zaznamenán u mléka (5,14) oproti vaječnému žloutku (12,05) a vepřové pečeni (12,47).

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid content in selected animal products

  • Popis výsledku anglicky

    Fatty acid composition was compared in selected animal products, i. e. pork loin, milk and egg yolk. Significantly the highest content of monitored fatty acids and fat was found in yolk (6 798.6 mg/100 g, 32.22%) in comparison with milk (1 343.6 mg/100 g, 4.55%) and pork meat (716.4 mg/100g, 2.29%). In terms of nutrition and human health, the most favourable ratio of n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids was recorded in milk (5.14) compared to yolk (12.05) and loin (12.47).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91270" target="_blank" >QH91270: Využití genetických a negenetických faktorů ke zvýšení výkonnosti dojených plemen skotu v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů