Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny dusíkatých látek zavadáním a silážováním vojtěšky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001382" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001382 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11015.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny dusíkatých látek zavadáním a silážováním vojtěšky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zavadáním a fermentací vojtěšky, speciálně o nižší sušině (31,5 %), se významně (P<0,05) zvýšil podíl více rozpustné nebílkovinné frakce (A) dusíkatých látek na úkor rozpustných frakcí bílkovinných (B). Významně (P<0,05) vyšší uchování podílu frakce B bylo zjištěno u siláží konzervovaných s chemickým konzervantem ve srovnání s bakteriálním inokulantem a u siláží bez přídavku konzervačních látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of crude protein by wilting and ensilaging of alfalfa

  • Popis výsledku anglicky

    Wilting and fermentation especially of alfalfa with lower content of DM (31,5 %), was significantly (P<0.05) increased proportion of more soluble non-protein fraction (A) of crude protein at the expense of soluble protein fractions (B). Significantly (P<0.05) higher proportion of retention fraction B was found in silage preserved with chemical preservatives in comparison with a bacterial silage inoculant and no added preservatives.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    54-55

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus