Fractions of protein and fiber of alfalfa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001348" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001348 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Fractions of protein and fiber of alfalfa
Popis výsledku v původním jazyce
During the process of alfalfa wilting on the field and during the subsequent fermentation under anaerobic conditions there are changes not only in the DM content but also in percentages of individual nutrients, above all of total crude protein and fibre(as well as in their fractions). Wilting and especially fermentation increase the percentages of soluble non-protein fraction (A) to the detriment of soluble protein fractions (B). Although the differences between contents of NDF in wilted and ensiled alfalfa were statistically insignificant, the content of hemicelluloses was significantly higher (P<0.05) in wilted material than in silage. This indicates the fermentation activity of lactic acid bacteria, which use hemicelluloses for their growth and propagation.
Název v anglickém jazyce
Fractions of protein and fiber of alfalfa
Popis výsledku anglicky
During the process of alfalfa wilting on the field and during the subsequent fermentation under anaerobic conditions there are changes not only in the DM content but also in percentages of individual nutrients, above all of total crude protein and fibre(as well as in their fractions). Wilting and especially fermentation increase the percentages of soluble non-protein fraction (A) to the detriment of soluble protein fractions (B). Although the differences between contents of NDF in wilted and ensiled alfalfa were statistically insignificant, the content of hemicelluloses was significantly higher (P<0.05) in wilted material than in silage. This indicates the fermentation activity of lactic acid bacteria, which use hemicelluloses for their growth and propagation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
14th International Symposium Forage Conservation
ISBN
978-80-7375-386-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendel University
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 3. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—