Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fractions of protein and fiber of alfalfa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001348" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001348 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fractions of protein and fiber of alfalfa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During the process of alfalfa wilting on the field and during the subsequent fermentation under anaerobic conditions there are changes not only in the DM content but also in percentages of individual nutrients, above all of total crude protein and fibre(as well as in their fractions). Wilting and especially fermentation increase the percentages of soluble non-protein fraction (A) to the detriment of soluble protein fractions (B). Although the differences between contents of NDF in wilted and ensiled alfalfa were statistically insignificant, the content of hemicelluloses was significantly higher (P<0.05) in wilted material than in silage. This indicates the fermentation activity of lactic acid bacteria, which use hemicelluloses for their growth and propagation.

  • Název v anglickém jazyce

    Fractions of protein and fiber of alfalfa

  • Popis výsledku anglicky

    During the process of alfalfa wilting on the field and during the subsequent fermentation under anaerobic conditions there are changes not only in the DM content but also in percentages of individual nutrients, above all of total crude protein and fibre(as well as in their fractions). Wilting and especially fermentation increase the percentages of soluble non-protein fraction (A) to the detriment of soluble protein fractions (B). Although the differences between contents of NDF in wilted and ensiled alfalfa were statistically insignificant, the content of hemicelluloses was significantly higher (P<0.05) in wilted material than in silage. This indicates the fermentation activity of lactic acid bacteria, which use hemicelluloses for their growth and propagation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th International Symposium Forage Conservation

  • ISBN

    978-80-7375-386-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendel University

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 3. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku