Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effects of wilting and additives on the number of lactic acid bacteria in alfalfa forage and silage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001733" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12179.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12179.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of wilting and additives on the number of lactic acid bacteria in alfalfa forage and silage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Alfalfa (Medicago sativa) presents a substantial part of livestock diets because of its high protein content. However ensiling of alfalfa is difficult due to its high buffering capacity and low content of water-soluble carbohydrates (WSC). The addition of silage additives thus would exerts a positive effect on the fermentation process. Lactic acid bacteria (LAB) are distributed at different quantities throughout the environment. They ferment soluble sugars and produce lactic acid from water-soluble carbohydrates as the main fermenta­tion end-product. Lactic acid is the primary acid responsible for a decrease in the pH of silage. Although it is well recognized that epiphytic LAB have an important role in silage fermentation, their numbers in the standing crop are limited and variable (Muck 1990; Lin et al. 1992). The objectives of the study were to evaluate the effects of wilting and additives on the number LAB in alfalfa forage and silage.

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of wilting and additives on the number of lactic acid bacteria in alfalfa forage and silage

  • Popis výsledku anglicky

    Alfalfa (Medicago sativa) presents a substantial part of livestock diets because of its high protein content. However ensiling of alfalfa is difficult due to its high buffering capacity and low content of water-soluble carbohydrates (WSC). The addition of silage additives thus would exerts a positive effect on the fermentation process. Lactic acid bacteria (LAB) are distributed at different quantities throughout the environment. They ferment soluble sugars and produce lactic acid from water-soluble carbohydrates as the main fermenta­tion end-product. Lactic acid is the primary acid responsible for a decrease in the pH of silage. Although it is well recognized that epiphytic LAB have an important role in silage fermentation, their numbers in the standing crop are limited and variable (Muck 1990; Lin et al. 1992). The objectives of the study were to evaluate the effects of wilting and additives on the number LAB in alfalfa forage and silage.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů