The Effect of a biological Additive on Alfalfa Silage Fermentation and in Vitro OMD
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156291" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156291 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Effect of a biological Additive on Alfalfa Silage Fermentation and in Vitro OMD
Popis výsledku v původním jazyce
The results of the experiment indicated that the used inoculants with the different contents of lactic acid bacteria regulated the fermentation process differently. Of the tested additives, the one best affecting the course of fermentation was that withthe additional content of enzymes, which made it possible to attain a higher production of lactate aa well as the whole content of fermentation acids. Inoculants containing only one LAB species, namely Lactobacillus buchneri, did not have a positive influence on the quality of alfalfa silage fermentation. The untreated control silage exhibited the lowest proportion of lactic acid in the total sum of acids, the lowest total amount of fermentation acids, the lowest LA/AA ratio but the highest fermentationlosses (5.40%).
Název v anglickém jazyce
The Effect of a biological Additive on Alfalfa Silage Fermentation and in Vitro OMD
Popis výsledku anglicky
The results of the experiment indicated that the used inoculants with the different contents of lactic acid bacteria regulated the fermentation process differently. Of the tested additives, the one best affecting the course of fermentation was that withthe additional content of enzymes, which made it possible to attain a higher production of lactate aa well as the whole content of fermentation acids. Inoculants containing only one LAB species, namely Lactobacillus buchneri, did not have a positive influence on the quality of alfalfa silage fermentation. The untreated control silage exhibited the lowest proportion of lactic acid in the total sum of acids, the lowest total amount of fermentation acids, the lowest LA/AA ratio but the highest fermentationlosses (5.40%).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
14th International Symposium forage conservation
ISBN
978-80-7375-386-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendel University Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—