Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Močovina jako konzervační přísada pro silážování kukuřice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911150" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911150 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Močovina jako konzervační přísada pro silážování kukuřice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl sledován vliv přídavku močoviny na fermentační ukazatele kukuřičné siláže a siláže &quot;LKS&quot; kukuřice. V modelovém pokusu se silážní kukuřicí, ke které byla přidávána močovina v dávce 3 a 5 kg /t se nepodařilo zcela potvrdit dřívější zjištění jiných autorů, neboť nebyl v podmínkách tohoto pokusu prokázán vliv močoviny na vyšší tvorbu kyseliny mléčné ani octové. Vyšší dávka močoviny vedla k výraznému zvýšení obsahu dusíkatých látek. Provozní siláže &quot;LKS&quot; kukuřice v PE vacích ošetřených odlišnou dávkou močoviny vykazovaly v porovnání s inokulovanou siláží nižší obsah kyseliny mléčné a octové, ale také všech kvasných kyselin. Amoniakované siláže &quot;LKS&quot; kukuřice obsahovaly vyšší obsah dusíkatých látek, PDIN a srovnatelnou koncentraci energie.

  • Název v anglickém jazyce

    Urea as a Conservative Additive for Grain Silage

  • Popis výsledku anglicky

    The conservative effect of urea on fermentation process quality of whole crop maize in the model trial silage maize, and semitrial (crushed ears of maize) was examined. Urea finely granulated was added in the amounts of 3 and 5.0 kg.t&apos;1 silage maize. Silage with no preservative was prepared as control silage. Dry matter of the ensilaged maize was 331-339 g/kg. Application of urea (3 kg/t) decreased of pH value and of lactic and increased of titration acidity. The urea additive also led to significant increase of ammonia or of NH3-N contents to total N compared with the control silage not treated. No butyric acid was was determined in any variant. Silages with urea had the lowest level of lactic acid and the ratio of lactic acid to acetic acid. High level of acetic acid were in silage with 3 kg of urea. The silage from crushed of maize in plastic bags with the urea additive had the lowest level of lactic and acetic acid, titrating acidity compared with the inoculated silage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-1089-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    167-170

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 4. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku