Močovina jako konzervační prostředek pro silážování kukuřice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200006" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200006 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Močovina jako konzervační prostředek pro silážování kukuřice
Popis výsledku v původním jazyce
V modelovém pokusu se silážování celéých rostslin kukuřice byl testován konzervační účinek močoviny, jako silážního aditiva. Močovina byla přidávána v dávce 3 a 5 kg/t silážované kukuřice a výsledek byl porovnán s kontrolní siláží bez ošetření. Přídaveksnížil hodnotu pH a zvýšil celkovou titrační kyselost siláže. Močovina významně zvýšila obsah dusíkatých látek a hodnotu NH3-N v silážích. Amoniakované kukuřičné siláže měly nejvyšší opbsah konzervující kyseliny mléčné a nejvyšší poměr KM:KO. Siláže s přmočoviny v dávce 3 kg/t obsahovaly větší množství kyseliny octové.
Název v anglickém jazyce
Urea as a conservative additive for whole-crop maize silage
Popis výsledku anglicky
The conservative effect of urea on fermentation process quality of whole crop maize in the model trial silage maize, and semitrial (crushed ears of maize) was examined. Urea finely granulated was added in the amounts of 3 and 5.0 kg.t-1 silage maize. Silprepared as control silage. Dry matter of the ensilaged maize was 331-339 g/kg. Application of urea (3 kg/t) decreased of pH value and of lactic and increased of titration acidity. The urea additive also led to significant increase of ammonia or of NH3-Nsilage not treated. No butyric acid was was determined in any variant. Silages with urea had the lowest level of lactic acid and the ratio of lactic acid to acetic acid. High level of acetic acid were in silage with 3 kg of urea. The silage from crushedhad the lowest level of lactic and acetic acid, titrating acidity compared with the inoculated silage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Medzinárodná vedecká konferencia Dni výživy zvierat
ISBN
80-8069-068-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
116-119
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v spolupráci s VÚTPHP v Banskej Bystrici
Místo vydání
Banská Bystrica
Místo konání akce
VÚTPHP v Banskej Bystrici
Datum konání akce
19. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—