Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Developments in Pig Carcass Classification in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001514" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001514 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2011/2/6.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2011/2/6.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Developments in Pig Carcass Classification in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the analysed period from 1995 to 2010, the average carcass weight slightly increased by 1.75 kg. In 2010 it was 90.89 kg (s=11.136) and the average carcass lean meat content was 56.33 % (3.217). The lean meat content increased totally by 4.28 percentpoints. This increase was more rapid in the first part of the period analysed whereas it was generally stabilized in the second part. The increase of lean meat content was only marginally related to the reduction of carcass weight. Based on the previousanalyses it is estimated that the above mentioned decrease in carcass weight would only result in 0.20 to 0.30 % increase of carcass lean content. Therefore, other factors and especially genetics are responsible for the improvement in carcass lean content. This logically resulted in different average classification results according to the SEUROP system. It is evidenced by the proportion of carcasses classified in S, E and U classes which was 68.4 % in 1995 compared to 96.1 % in 2010. Si

  • Název v anglickém jazyce

    Developments in Pig Carcass Classification in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    In the analysed period from 1995 to 2010, the average carcass weight slightly increased by 1.75 kg. In 2010 it was 90.89 kg (s=11.136) and the average carcass lean meat content was 56.33 % (3.217). The lean meat content increased totally by 4.28 percentpoints. This increase was more rapid in the first part of the period analysed whereas it was generally stabilized in the second part. The increase of lean meat content was only marginally related to the reduction of carcass weight. Based on the previousanalyses it is estimated that the above mentioned decrease in carcass weight would only result in 0.20 to 0.30 % increase of carcass lean content. Therefore, other factors and especially genetics are responsible for the improvement in carcass lean content. This logically resulted in different average classification results according to the SEUROP system. It is evidenced by the proportion of carcasses classified in S, E and U classes which was 68.4 % in 1995 compared to 96.1 % in 2010. Si

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    25-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus