Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výsledky klasifikace jatečných těl prasat v České republice a rozvoj nových metod hodnocení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001699" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001699 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12144.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12144.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výsledky klasifikace jatečných těl prasat v České republice a rozvoj nových metod hodnocení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Povinnost klasifikovat jatečné upravená těla (JUT) prasat a schválené metody k tomu určené vycházejí z komunitami legislativy (Nařízení Rady ES č. 1234/2007, Nařízení Komise ES Č. 1249/2008,) a jsou také stanoveny právními předpisy České republiky (ZákonČ. 110 / 1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích, Vyhláška č.324 /2005 Sb.). Pro Českou republiku jsou na podkladě práce Pulkrábka et al. (2004) schváleny dvě skupiny metod klasifikace), manuální a aparativní.

  • Název v anglickém jazyce

    Pig Carcass Grading in the Czech Republic and Developement of New Grading Methods

  • Popis výsledku anglicky

    The carcasses graded in the Czech Republic in years 2005 to 2011 (totally 17.8 million carcasses) were analyzed. In this period were slaughtered 23.8 million pigs, and 75 % of them were graded according of EC-standards. In 2005 were only 54.4 % carcassesgraded according to the SEUROP system. During this seven-years period, this proportion increased to 84.2 % in 2011. The average lean meat content and average carcass weight have both slowly increased. The lean meat content from 55.65 % in year 2005 to 56.46% in year 2011 and the carcass weight from 86.91 kg to 88.24 kg.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů