Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Comparison of EU Reference Methods for the Prediction of Lean Meat Contents in Pig Carcasses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001694" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001694 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2012/1/9.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2012/1/9.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Comparison of EU Reference Methods for the Prediction of Lean Meat Contents in Pig Carcasses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to evaluate the methods of full and simplified carcass dissections used for the prediction of pig carcass lean meat contents in the Czech Republic. A total of 40 commercially fattened pigs (20 gilts and 20 barrows) were included in the experiment. Carcass dissections were performed 24 h post mortem. Three different methods were used to estimate carcass lean meat contents and the differences between the methods were analysed. The average weight of left half-carcasses was 44.39 kg. The lean meat contents determined by full detailed dissections (I), simplified dissections (II) and using a new reference method (III) were 56.25, 56.46 and 59.02 %, respectively. The difference between the methods I and II was small and statistically insignificant. However, the average lean meat content determined by the method III differed from those determined by the methods I and II by 2.77 and 2.56 percentage points, respectively. This increased estimate of the lean meat co

  • Název v anglickém jazyce

    The Comparison of EU Reference Methods for the Prediction of Lean Meat Contents in Pig Carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to evaluate the methods of full and simplified carcass dissections used for the prediction of pig carcass lean meat contents in the Czech Republic. A total of 40 commercially fattened pigs (20 gilts and 20 barrows) were included in the experiment. Carcass dissections were performed 24 h post mortem. Three different methods were used to estimate carcass lean meat contents and the differences between the methods were analysed. The average weight of left half-carcasses was 44.39 kg. The lean meat contents determined by full detailed dissections (I), simplified dissections (II) and using a new reference method (III) were 56.25, 56.46 and 59.02 %, respectively. The difference between the methods I and II was small and statistically insignificant. However, the average lean meat content determined by the method III differed from those determined by the methods I and II by 2.77 and 2.56 percentage points, respectively. This increased estimate of the lean meat co

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    40-44

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus