Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj metod pro stanovení podílu svaloviny v jatečných tělech prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000732" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000732 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj metod pro stanovení podílu svaloviny v jatečných tělech prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo posoudit metodiku zkrácených disekcí pro odhad podílu svaloviny v jatečných tělech prasat. U souboru jatečných prasat (n = 63) byla 24 hodin p.m. uskutečněna úplná a zkrácená detailní disekce. Byl zjištěn podíl svaloviny oběma metodami astanoveny diference mezi uvedenými metodami. Průměrná hmotnost levých jatečných půlek dosáhla hodnotu 45,75 + 0,787 kg. Podíl svaloviny zjištěný zkrácenou metodou vykázal 54,56 + 0,491 %, při aplikaci úplné metody to bylo 54,83+ 0,491 %. Diference odhadu - 0,27 byla analyzována podle hybridních kombinací a tříd jakosti SEUROP. U hybridních kombinací po otcích (DxPN) byla diference nejmenší, a to + 0,22; po otcích (HxPN) - 0,33 a po plemeni BO - 0,88. Diference ve třídě S činila + 0,33, v dalších třídách byla záporná (E = - 0,01), (U = - 0,52) a nejvyšší byla ve třídě R (-0,71).

  • Název v anglickém jazyce

    The development of methods for determination of muscle proportion in pig carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to analyse the simplified dissection method used to determine the proportion of muscle in pig carcasses. Full and simplified dissections of 63 pig carcasses were performed 24 hours after slaughter. Both methods were employed to determine the proportion of muscle and the differences between these methods were calculated. The average weight of left carcass sides was 45.75 + 0.787 kg. The muscle proportion estimated on the basis of simplified dissections was 54.56+ 0.491 % while using full dissections it was 54.83+ 0.491 % and the difference was thus -0.27. These differences calculated for different hybrid combinations were +0.22, -0.33, and -0.88 for pigs sired by (DxPN), (HxPN), and BO, respectively. The differences calculated for carcasses classified in the same classification classes (SEUROP) were +0.33, -0.01, -0.52, and -0.71 for S, E, U, and R, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    140-144

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    24. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku