Stanovení podílu svaloviny v jatečně upraveném těle při použití zkrácené disekce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F04%3A00011125" target="_blank" >RIV/00027014:_____/04:00011125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení podílu svaloviny v jatečně upraveném těle při použití zkrácené disekce
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo ověřit možnost využití zkrácené disekce při případných pracích na konstrukci regresních rovnic při odhadu podílu svaloviny v jatečně upravených tělech prasat. Ve sledovaném souboru bylo 132 jatečně upravených těl prasat, u nichž byl nejprve stanoven podíl svaloviny přístrojem FOM a též dvoubodovou metodou.
Název v anglickém jazyce
Determination of lean meat proportion using a simplified dissection method
Popis výsledku anglicky
The objective of the study was to examine the possibility of using a simplified pig carcass dissection for the formation of regression equations estimating the carcass lean proportion. Totally 132 pig carcasses were involved in the analysis. First the lean proportion was determined using the FOM apparatus and the two-point method.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objektivní klasifikace jatečných těl prasat, skotu a ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální otázky produkce jatečných zvířat
ISBN
80-7157-783-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
156-158
Název nakladatele
MZLU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—