The Prediction of Lean Meat Content in Pig Carcasses before Evisceration Using the UFOM-300 Apparatus
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001696" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001696 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.respigbreed.cz/2012/1/14.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2012/1/14.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Prediction of Lean Meat Content in Pig Carcasses before Evisceration Using the UFOM-300 Apparatus
Popis výsledku v původním jazyce
According to the Czech legislation, two authorised methods may be applied for grading pig carcasses with the classification apparatus UFOM 300. These methods were used to evaluate the set of pig carcasses (n=844). Measurements on the carcass were performed both before and after evisceration. The differences between obtained characteristics were not significant when the entire set of carcasses was analysed. Similar results were also observed in the most frequent carcass weight category 80 ? 100 kg and inquality grade E. The greatest differences in lean meat content were found in the weight category 100 ? 120 kg and in quality grade R characterised by the lean meat content ranging from 45 to 49.9 %.
Název v anglickém jazyce
The Prediction of Lean Meat Content in Pig Carcasses before Evisceration Using the UFOM-300 Apparatus
Popis výsledku anglicky
According to the Czech legislation, two authorised methods may be applied for grading pig carcasses with the classification apparatus UFOM 300. These methods were used to evaluate the set of pig carcasses (n=844). Measurements on the carcass were performed both before and after evisceration. The differences between obtained characteristics were not significant when the entire set of carcasses was analysed. Similar results were also observed in the most frequent carcass weight category 80 ? 100 kg and inquality grade E. The greatest differences in lean meat content were found in the weight category 100 ? 120 kg and in quality grade R characterised by the lean meat content ranging from 45 to 49.9 %.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
62-65
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—