Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001820" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001820 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13050.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13050.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo ohodnotit faktory ovlivnění kvality kukuřičných siláží uložených v databázi České republiky (CZ) a Slovenska (SK). Studium zahrnulo 245 rozborů vzorků kukuřičných siláží z ČR a 285 vzorků siláží ze Slovenska. Siláže byly ohodnocenypodle roku žní kukuřice (2010, 2011, 2012) a obsahu sušiny (DM) siláže (pod 30%, 30 - 35%, 35 - 40% a přes 40%). Obecně, indikátory kvality kvašení nebyly významné ani mezi jednotlivými roky ani mezi CZ a SK.
Název v anglickém jazyce
Comparison of fermentation quality of maize silages in the Czech Republic and Slovakia
Popis výsledku anglicky
The objective of this work was to evaluate factors affecting the quality of maize silages stored in the database of the Czech Republic (CZ) and Slovakia (SK). The study included 245 analyses of maize silages from the CZ and 285 silages from the SK. Silages were evaluated according to year of harvest of maize (2010, 2011, 2012) and content of dry matter (DM) of silage (under 30%, 30-35%, 35-40% and over 40%). In general, indicators of quality of fermentation were not significant different among years, orbetween the CZ and SK. Exceptions were in silages with DM of under 30 % and over 40 %, which presented inferior results in lactic acid and butyric acid contents compared to other silages.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů