Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001820" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001820 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13050.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13050.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání kvality fermentace a hodnocení kukuřičných siláží v Čechách a na Slovensku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo ohodnotit faktory ovlivnění kvality kukuřičných siláží uložených v databázi České republiky (CZ) a Slovenska (SK). Studium zahrnulo 245 rozborů vzorků kukuřičných siláží z ČR a 285 vzorků siláží ze Slovenska. Siláže byly ohodnocenypodle roku žní kukuřice (2010, 2011, 2012) a obsahu sušiny (DM) siláže (pod 30%, 30 - 35%, 35 - 40% a přes 40%). Obecně, indikátory kvality kvašení nebyly významné ani mezi jednotlivými roky ani mezi CZ a SK.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of fermentation quality of maize silages in the Czech Republic and Slovakia

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this work was to evaluate factors affecting the quality of maize silages stored in the database of the Czech Republic (CZ) and Slovakia (SK). The study included 245 analyses of maize silages from the CZ and 285 silages from the SK. Silages were evaluated according to year of harvest of maize (2010, 2011, 2012) and content of dry matter (DM) of silage (under 30%, 30-35%, 35-40% and over 40%). In general, indicators of quality of fermentation were not significant different among years, orbetween the CZ and SK. Exceptions were in silages with DM of under 30 % and over 40 %, which presented inferior results in lactic acid and butyric acid contents compared to other silages.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů