Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Yearly variation in maize silage fermentation and nutritive quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A68831" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:68831 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/15:#0002305

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Yearly variation in maize silage fermentation and nutritive quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A significant effect of year on maize nutritive value has been reported in many studies; however, the direct effect of year on both nutritive values and fermentation traits of maize silage has not been directly investigated. During a seven-year period (2006?2012), we investigated the following variables of 597 maize silages commercially produced in bunker silos on farms in the Czech Republic: dry matter content (DM), crude protein (CP), starch, amylase-treated neutral detergent (aNDF), acid detergent fibre (ADF), and net energy lactation (NEL), as well as fermentation traits such as pH, contents of lactic acid (LA), acetic acid (AA), butyric acid (BA), and the ratio between LA and volatile fatty acids. The effect of year and DM explained 16% and 30% ofthe variability in nutritive and fermentation traits, respectively. Although a common silage DM content was used for each year, the climatic effect of year significantly changed almost all tested variables, but particularly aNDF, ADF, st

  • Název v anglickém jazyce

    Yearly variation in maize silage fermentation and nutritive quality

  • Popis výsledku anglicky

    A significant effect of year on maize nutritive value has been reported in many studies; however, the direct effect of year on both nutritive values and fermentation traits of maize silage has not been directly investigated. During a seven-year period (2006?2012), we investigated the following variables of 597 maize silages commercially produced in bunker silos on farms in the Czech Republic: dry matter content (DM), crude protein (CP), starch, amylase-treated neutral detergent (aNDF), acid detergent fibre (ADF), and net energy lactation (NEL), as well as fermentation traits such as pH, contents of lactic acid (LA), acetic acid (AA), butyric acid (BA), and the ratio between LA and volatile fatty acids. The effect of year and DM explained 16% and 30% ofthe variability in nutritive and fermentation traits, respectively. Although a common silage DM content was used for each year, the climatic effect of year significantly changed almost all tested variables, but particularly aNDF, ADF, st

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Faktory ovlivňující nutriční hodnotu kukuřičných hybridů a kukuřičných siláží</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Grass and Forage Science

  • ISSN

    0142-5242

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    674-681

  • Kód UT WoS článku

    000363729800012

  • EID výsledku v databázi Scopus