Effect of Ustilago maydis on the quality of maize silage fermentation.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156292" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156292 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Ustilago maydis on the quality of maize silage fermentation.
Popis výsledku v původním jazyce
The results of the experiment indicated that the used sick plants of maize of Ustilago maydis has different effect on the contents of lactic acid bacteria and the quality of fermentation process. There were found significant differences in the importantfermentation characteristics of the observed model silages. The silage from sick plants of maize had non significantly lower LA content, lower pH value, worse ratio of LA:AA but overall higher (P< 0.01) content of acids in the dry matter of silage. Ethanol fermentation was significantly (P<0.01) reduced in silage from sick plants in comparison with control silage. There was found a significantly lower content of moulds and yeast fungi but on the other hand significantly higher total amount of microorganisms. There was higher fermentation loss (4.30 %) in the experimental silage from sick plants of maize in comparison with control silage (3.17 %).
Název v anglickém jazyce
Effect of Ustilago maydis on the quality of maize silage fermentation.
Popis výsledku anglicky
The results of the experiment indicated that the used sick plants of maize of Ustilago maydis has different effect on the contents of lactic acid bacteria and the quality of fermentation process. There were found significant differences in the importantfermentation characteristics of the observed model silages. The silage from sick plants of maize had non significantly lower LA content, lower pH value, worse ratio of LA:AA but overall higher (P< 0.01) content of acids in the dry matter of silage. Ethanol fermentation was significantly (P<0.01) reduced in silage from sick plants in comparison with control silage. There was found a significantly lower content of moulds and yeast fungi but on the other hand significantly higher total amount of microorganisms. There was higher fermentation loss (4.30 %) in the experimental silage from sick plants of maize in comparison with control silage (3.17 %).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
14th International Symposium forage conservation
ISBN
978-80-7375-386-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendel University Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—