Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Ustilago maydis on the quality of maize silage fermentation.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156292" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156292 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Ustilago maydis on the quality of maize silage fermentation.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The results of the experiment indicated that the used sick plants of maize of Ustilago maydis has different effect on the contents of lactic acid bacteria and the quality of fermentation process. There were found significant differences in the importantfermentation characteristics of the observed model silages. The silage from sick plants of maize had non significantly lower LA content, lower pH value, worse ratio of LA:AA but overall higher (P< 0.01) content of acids in the dry matter of silage. Ethanol fermentation was significantly (P<0.01) reduced in silage from sick plants in comparison with control silage. There was found a significantly lower content of moulds and yeast fungi but on the other hand significantly higher total amount of microorganisms. There was higher fermentation loss (4.30 %) in the experimental silage from sick plants of maize in comparison with control silage (3.17 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Ustilago maydis on the quality of maize silage fermentation.

  • Popis výsledku anglicky

    The results of the experiment indicated that the used sick plants of maize of Ustilago maydis has different effect on the contents of lactic acid bacteria and the quality of fermentation process. There were found significant differences in the importantfermentation characteristics of the observed model silages. The silage from sick plants of maize had non significantly lower LA content, lower pH value, worse ratio of LA:AA but overall higher (P< 0.01) content of acids in the dry matter of silage. Ethanol fermentation was significantly (P<0.01) reduced in silage from sick plants in comparison with control silage. There was found a significantly lower content of moulds and yeast fungi but on the other hand significantly higher total amount of microorganisms. There was higher fermentation loss (4.30 %) in the experimental silage from sick plants of maize in comparison with control silage (3.17 %).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th International Symposium forage conservation

  • ISBN

    978-80-7375-386-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendel University Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku