Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv toalety vemene na kvalitu ovčího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002016" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002016 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14061.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14061.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv toalety vemene na kvalitu ovčího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Čištěním a dezinfekcí struků je možno snížit mikrobiální kontaminaci povrchu struků dojených ovcí. Cílem práce je zjistit účinnost dvou dezinfekčních přípravků, použitých na struky před dojením, a jejich vliv na kvalitu ovčího mléka. Experiment zahrnovaldvě skupiny po dvaceti ovcích v průběhu jednoho měsíce. Struky první skupiny bahnic byly před dojením ošetřeny I. přípravkem (vodný roztok étersulfátu mastného alkoholu), zatímco struky druhé skupiny byly ošetřeny II. přípravkem (směs chlorhexidin diglukonátu, isopropylalkoholu, glycerolu, tenzidu, barviva a vody). V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci. Byl stanovován celkový počet mikroorganismů - CPM, počet koliformních bakterií - CB a počet Escherichia coli. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané mikrobiologické ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů - CPM, počet koliformních bakterií - CB, počet somatických buněk - PSB). Zji

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of udder washing on the quality of sheep milk

  • Popis výsledku anglicky

    Using the cleaning and disinfecting process of the teat end is possible to reduce the microbial contamination of the surface of teats in dairy sheep. The aim of this study was to determine the effectiveness of two disinfectants used on the teats before milking and their influence on quality of sheep milk. The research included two groups of 20 ewes during one month. The teats of the first group of ewes were treated by aqueous solution of fatty alcohol ether sulfates (disinfectant I.) before milking , while the teats of the second group were treated by mixture of chlorhexidine digluconate, isopropanol, glycerol, surfactant, colorant and water (disinfectant II.). The microbiological contamination of the teat surface before and after disinfection was observed by using the swabs method. We proved the total bacterial count (TBC), the number of coliform bacteria (CB) and the number of Escherichia coli. At the same time, in individual milk samples we assessed the selected indicators of microb

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů