Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000158" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000158 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16159.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16159.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce je zaměřena na porovnání účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením a její vliv na kvalitu kravského mléka ve třech chovech s různou úrovní čistoty povrchu těla dojnic. Do experimentu bylo zařazeno třicet dojnic ze tří chovů v průběhu jednoho měsíce. Struky dojnic byly před dojením ošetřeny shodným dezinfekčním přípravkem aplikovaným pomocí zpěňovací dezinfekční nádobky. V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci stanovením celkového počtu mikroorganismů a počtu koliformních bakterií. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet somatických buněk).

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of foam disinfection effectiveness of teats before milking

  • Popis výsledku anglicky

    The paper work is focused on comparing the effectiveness of foam teats disinfection before milking and its effect on the quality of cow's milk in three farms with different levels of cow hygiene scores of body surface. Monitoring took place with thirty dairy cows from three farms during month. Teats were treated with identical disinfectant which was applied using foaming teat dipping. The individual swabs were monitored microbial surface contamination of the teats before and after disinfection. It was determined by total bacteria counts and coliform bacteria. At the same time were investigated selected quality indicators in individual milk samples of every observed cows (total bacteria count, coliform bacteria, somatic cells count).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů