Hodnocení účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000158" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000158 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16159.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16159.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením
Popis výsledku v původním jazyce
Práce je zaměřena na porovnání účinnosti pěnové dezinfekce struků před dojením a její vliv na kvalitu kravského mléka ve třech chovech s různou úrovní čistoty povrchu těla dojnic. Do experimentu bylo zařazeno třicet dojnic ze tří chovů v průběhu jednoho měsíce. Struky dojnic byly před dojením ošetřeny shodným dezinfekčním přípravkem aplikovaným pomocí zpěňovací dezinfekční nádobky. V individuálních stěrech byla sledována mikrobiální kontaminace povrchu struků před a po jejich dezinfekci stanovením celkového počtu mikroorganismů a počtu koliformních bakterií. Současně byly v individuálních vzorcích mléka sledovány vybrané ukazatele kvality mléka (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet somatických buněk).
Název v anglickém jazyce
Evaluation of foam disinfection effectiveness of teats before milking
Popis výsledku anglicky
The paper work is focused on comparing the effectiveness of foam teats disinfection before milking and its effect on the quality of cow's milk in three farms with different levels of cow hygiene scores of body surface. Monitoring took place with thirty dairy cows from three farms during month. Teats were treated with identical disinfectant which was applied using foaming teat dipping. The individual swabs were monitored microbial surface contamination of the teats before and after disinfection. It was determined by total bacteria counts and coliform bacteria. At the same time were investigated selected quality indicators in individual milk samples of every observed cows (total bacteria count, coliform bacteria, somatic cells count).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů