Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vybavení fungující silážní linky. Téma týdne: Silážování si žádá komplexní přístup.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002039" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vybavení fungující silážní linky. Téma týdne: Silážování si žádá komplexní přístup.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Při silážování je častou chybou to, že sklizňovou linku přizpůsobujeme technice, kterou máme k dispozici. Základem úspěchu při silážování je rychlé a dokonalé vytěsnění vzduchu z naskladněné řezanky a udržení anaerobního prostředí po celou dobu skladování siláže. Žádný silážní přípravek nemůže nahradit nedostatky v technologické kázni při silážování, může ale snížit riziko nastolení nevhodného fermentačního procesu. Použije-li se vhodný silážní přípravek, fermentace může proběhnout kultivovaněji., rychleji a s nižšími ztrátami sušiny i energie.

  • Název v anglickém jazyce

    The equipment of the working silage line

  • Popis výsledku anglicky

    A common mistake when silage making when the silage line we adapt to the technology we have available. The basis of success when silage making is the fast and the perfect displacement of air from the stored forage and the maintain an anaerobic environment throughout storage time. No silage additive can not replace deficiencies in the technological discipline in silage, but may reduce the risk of improper establishment of the fermentation process. If a suitable silage additive is used, fermentation can take place more cultivate, faster and with lower losses of dry matter and energy.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů