Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Linseed in Pig Diet on Carcass Value and Meat Quality in Prestice Blac-Pied Breed

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002100" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002100 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2014/1/5.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2014/1/5.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Linseed in Pig Diet on Carcass Value and Meat Quality in Prestice Blac-Pied Breed

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The quality of meat is influenced by many factors ranging from piglet rearing to the final mechanisms of meat processing. External factors determining the quality also include nutrition. The aim of the study was to evaluate the effect of linseed in dietof fattening Prestice Black-Pied pigs on their carcass value and meat quality. Sixteen Prestice Black-Pied pigs were divided into two groups and fed control diet (group C) and diet with 7 % of linseed addition (group L). The experiment started three months before slaughter. The intake of feed mixture and water was ad libitum. The average final live weight was 114.13 ? 10.09 kg (C group) and 110.00 ? 9.46 kg (L group). The carcass value and growth parameters (daily weight gain, lean meat content and backfat thickness) and meat quality (drip loss, intramuscular fat content, cholesterol content and meat colour values - L* lightness; a* redness; b* yellowness ) were determined. The carcass value was not affected by linseed addition into fee

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Linseed in Pig Diet on Carcass Value and Meat Quality in Prestice Blac-Pied Breed

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of meat is influenced by many factors ranging from piglet rearing to the final mechanisms of meat processing. External factors determining the quality also include nutrition. The aim of the study was to evaluate the effect of linseed in dietof fattening Prestice Black-Pied pigs on their carcass value and meat quality. Sixteen Prestice Black-Pied pigs were divided into two groups and fed control diet (group C) and diet with 7 % of linseed addition (group L). The experiment started three months before slaughter. The intake of feed mixture and water was ad libitum. The average final live weight was 114.13 ? 10.09 kg (C group) and 110.00 ? 9.46 kg (L group). The carcass value and growth parameters (daily weight gain, lean meat content and backfat thickness) and meat quality (drip loss, intramuscular fat content, cholesterol content and meat colour values - L* lightness; a* redness; b* yellowness ) were determined. The carcass value was not affected by linseed addition into fee

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    25-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus