Využití hrachu při silážování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002117" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002117 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14165.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14165.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití hrachu při silážování
Popis výsledku v původním jazyce
V poslední době se hrách začíná uplatňovat jako důležité bílkovinné krmivo. Má velmi příznivé chemické složení a výživnou hodnotu. Kromě využití na zrno je velmi výhodné celé rostliny hrachu silážovat. V článku je popsán pokus se silážováním hrachu s biologickým a chemickým přípravkem při různé sušině.
Název v anglickém jazyce
Pea silage
Popis výsledku anglicky
The pea is used as important protein forage recently. It has very good chemical composition and nutrition value. It is suitable to use it for silage besides using it for grain. The experiment with pea silaging with biological and chemical additive in different dry matter is described in this article.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů