Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pig Carcass Value Parameters Analysed within the Context of Seurop Grading System

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002124" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002124 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.respigbreed.cz/2014/2/1.pdf" target="_blank" >http://www.respigbreed.cz/2014/2/1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Pig Carcass Value Parameters Analysed within the Context of Seurop Grading System

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study was focused on the selected parameters of carcass value used within the SEUROP grading system. There were 1591 pig carcasses put in the test. The lean meat content was determined using the new predicting formula Y(%)=70.28164 ? 0.75376 S + 0.00270 M. The average lean meat content reached the value of 59.62 +/- 0.069% and the average carcass value was 91.67 +/- 0.259 kg. Comparing to the old regression formula there was an increasing tendency of the lean meat content of two percentage points. The results of the test according to the grading classes show a very similar share of the two best classes S and E. In the class S were 741 carcasses (46.57%) and in the class E were 739 carcasses (46.45%). Into these two classes were ranked more than 93%of all carcasses put in the test. In the class U were 107 carcasses, which made 6.73% of the sample. In the class R were only 4 carcasses (0.25%) and the classes O and P were not represented. For the use in practice is then necessary to

  • Název v anglickém jazyce

    Pig Carcass Value Parameters Analysed within the Context of Seurop Grading System

  • Popis výsledku anglicky

    The study was focused on the selected parameters of carcass value used within the SEUROP grading system. There were 1591 pig carcasses put in the test. The lean meat content was determined using the new predicting formula Y(%)=70.28164 ? 0.75376 S + 0.00270 M. The average lean meat content reached the value of 59.62 +/- 0.069% and the average carcass value was 91.67 +/- 0.259 kg. Comparing to the old regression formula there was an increasing tendency of the lean meat content of two percentage points. The results of the test according to the grading classes show a very similar share of the two best classes S and E. In the class S were 741 carcasses (46.57%) and in the class E were 739 carcasses (46.45%). Into these two classes were ranked more than 93%of all carcasses put in the test. In the class U were 107 carcasses, which made 6.73% of the sample. In the class R were only 4 carcasses (0.25%) and the classes O and P were not represented. For the use in practice is then necessary to

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    1-3

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus