Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv výživy dojnic na množství a kvalitu mléčného tuku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002233" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002233 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15082.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15082.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv výživy dojnic na množství a kvalitu mléčného tuku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Množství a kvalita mléčného tuku má značný význam jak pro chovatele dojnic, tak i pro spotřebi­tele mléka a mléčných výrobků. Technikou krmení a působením jednotlivých živin, obsažených v dietě, lze částečně ovlivňovat jak obsah tuku v mléce, tak i jeho kvalitu, a to nejen organoleptické vlastnosti, ale i zastoupení jednotlivých mastných kyselin. Zdůrazňován je vliv obsahu a struktury vlákniny, působení sacharidů, tuků a olejnatých semen. Jsou uvedeny praktické metody ovlivňová­ní množství tuku v mléce krmivářskými zásahy.

  • Název v anglickém jazyce

    . Effect of dairy cows nutrition on quantity and quality of milk fat

  • Popis výsledku anglicky

    Quantity and quality of milk fat have a substantial importance both for breeders of dairy cows and also for consumers of milk and milk products. There is possible to influence both quantity and quality of milk fat by an effect of feeding technique, and also by contents of different nutrients in diets. However, not only organoleptic characteristics can be affected but also proportional presence of single fatty acids can be influenced in these ways. Effects of content and structure of fiber and activities of saccharides, fats and oleaginous seeds are emphasized. Several practical methods how to influence content of milk fat by feeding corrections are mentioned.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    624-627

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus