Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

OBSAH TUKU V MLÉCE A MOŽNOSTI JEHO OVLIVNĚNÍ KRMNOU DÁVKOU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A12591" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:12591 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    OBSAH TUKU V MLÉCE A MOŽNOSTI JEHO OVLIVNĚNÍ KRMNOU DÁVKOU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tučnost mléka je určována jednak geneticky, je záležitostí dojnice, plemenné příslušnosti, stupně prošlechtění, ale i pořadím laktace a její fází, stejně jako fyziologickým stavem dojnice, její tělesnou kondicí. Na druhé straně je tučnost mléka určovánavýživou dojnice a celkovým managementem chovu. Odmyslíme-li si management a možné metabolické poruchy dojnice, pak musíme zdůraznit faktory KD. Především poměrem objemných krmiv a krmiv jadrných v KD, obsahem neutrálně detergentní vlákniny (NDF), a to nejen v kvantitě, ale i v kvalitě, dané její stravitelností a využitelností.

  • Název v anglickém jazyce

    CONTENT OF MILK FAT AND POSSIBILITIES HIS EFFECTION BY FEEDING RATION

  • Popis výsledku anglicky

    Fat in milk its influence able by feeding rations in contradistinction to of others components of milks. First of all sacharides of ration, their total content and their character there are significant factor. But also their physical adjustment can be critical in a way influence the fat content in milks. At the practical formation of rations will the main indices the relationship of dry matter the forages and concentrated feedstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Den mléka

  • ISBN

    80-213-1327-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    94-96

  • Název nakladatele

    ČZU v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    12. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku